Fazla Yağların Alınması (Liposuction) - Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Tıbbi Birimlerimiz - Kent Sağlık Grubu | Güvendiğiniz Hastane
Bu içeriği ortalama 2 dakikada okuyabilirsiniz.

Fazla Yağların Alınması (Liposuction)

Yetişkin insan vücudunda yağ hücresi sayısı sabittir. Ergenlikten sonra yağ hücresi sayısı artmaz, ancak yağ hücrelerinin hacmi artar. Buna ek olarak, beslenme alışkanlığı ve yaşam biçimi de insanların kilo almalarında etkili olan faktörlerdir.

 

Fazla kilolardan kurtulmak için uygun diyet, egzersiz ve düzenli bir yaşam tarzı gerekir. Ancak, bu durumda bile bazı kişilerde inatçı yağ birikimleri olabilir. Karın, bel, kalça, uyluk dış ve iç tarafı, diz gibi vücudun belli bölgeleri diyet ve egzersize dirençli yağ birikim bölgeleridir. Bu bölgelerdeki fazla yağlanma, diyet ve egzersizle bir ölçüde giderilebilir. Egzersize ve diyete dirençli fazlalık yağ dokuları ise, liposuction yöntemiyle alınarak, vücut şekillendirilebilir. 

 

Fazla yağların alınması liposuction

 

İstenmeyen yağların vücudun değişik bölgelerinden vakum yardımıyla alınarak vücuda yeni bir form kazandırılması işlemine “Liposuction” denir. Karın, kalçalar, basenler, üst bacaklar, dizler, üst kollar, göğüsler, çene, yanaklar ve boyun liposuction yöntemi uygulanabilecek bölgelerdir. ''Lipoplasty'' ya da ''Suction Lipectomy'' olarak da tanımlanabilen “liposuction yöntemi”, sıklıkla uygulanan estetik bir ameliyattır.

Liposuction, vücudun belli bölgelerindeki yağ birikimlerinin özel bir vakumla veya özel enjektörlerle emilerek, vücuttan yağların uzaklaştırıldığı bir ameliyattır. Kesinlikle bir zayıflama ameliyatı değil, bir vücut kontur düzeltme ameliyatıdır. Bu ameliyatla hacmi artmış, diyet ve egzersize dirençli yağ dokusu vücuttan uzaklaştırılırken, mevcut yağ hücrelerinin sayısı da azaltılmış olur.

 

Operasyona Genel Bir Bakış

Uygulanan Cerrahi Girişim: Egzersize ve diyete dirençli fazlalık yağ dokularının emilerek vücudun şekillendirilmesi.
En Sık Uygulanan Bölgeler: Basenler, karın ve çevresi, bacaklar, kollar, boyun-çene altıdır.
Ameliyat Süresi: Genellikle 1- 2 saat
Anestezi Koşulları: Genel anestezi, lokal ya da epidural anestezi
Hastanede Kalış: Genellikle kalınmaz ya da 1 gün
Olası Rahatsızlıklar: Geçici morluklar, şişme, hassasiyet ya da hissizleşmeler
Riskler: Asimetri, derideki düzensizlikler, aşırı miktarda sıvı verilmesi ya da aşırı miktarda sıvı kaybedilmesi

İyileşme Dönemi

Yağ emilen bölgenin boyutlarına göre değişen şekillerde korse 4 hafta boyunca giyilir.
İşe Dönüş: 1-2 hafta
Ağır Egzersiz: 3-4 hafta
Şişlik ve Morlukların Tamamen Kaybolması: 1-6 ay
Diyet ve egzersiz programları uygulanmalıdır.

Bu içerik Kent Sağlık Grubu tarafından hazırlanmıştır.
Yayımlanma : 20 Mayıs 2022 - 15:10
Son Güncellenme : 16 Haziran 2022 - 08:36