Göz Kapağı Estetiği - Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Tıbbi Birimlerimiz - Kent Sağlık Grubu | Güvendiğiniz Hastane
Bu içeriği ortalama 4 dakikada okuyabilirsiniz.

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapakları altı veya üstünden fazla deri ve kasla birlikte yağ alınması işlemidir. Göz kapağı operasyonu ile yaşlı ve yorgun görünüm giderilmekte ve görme kalitesini engelleyen düşük üst kapaklar ile göz altındaki şiş torbacıklar düzeltebilmektedir. Ancak, göz kenarı kırışıklıklarını veya diğer kırışıkları ile göz altındaki koyu halkaları gidermez ve sarkık kaşları kaldırmaz. Tek başına yapılabildiği gibi yüz germe veya kaş kaldırma gibi diğer yüz operasyonlarıyla birlikte de yapılabilir.

 

Genetik olarak sarkık ve torbalı göz kapakları olan kişiler de daha genç bir görünüm için göz kapağı estetiğine gerek duyabilirler. Göz kapağı operasyonları, yetkin plastik cerrahlar tarafından yapıldığında komplikasyonlara çok nadir rastlanır. Enfeksiyon veya anesteziye karşı reaksiyon oluşumu, olası komplikasyonlardandır. Operasyon öncesi ve sonrasında doktorun önerileri dikkate alınarak, iyileşme sürecinde komplikasyon oluşma riski azaltılabilir.

 

kent hastanesi estetik plastik cerrahi


Operasyona Genel Bir Bakış

Uygulanan Cerrahi Girişim: Üst ve alt gözkapaklarındaki sarkma ve torbalanmaların fazla deri, yağ ve kasların alınarak giderilmesi
Ameliyat Süresi: 30 dakika - 2 saat

Anestezi Koşulları: Genel anestezi ya da sedasyon altında lokal anestezi
Hastanede Kalış: Kalınmaz, geçici olarak bir süre takip edilir ya da 1 gün kalınabilir.
Olası Rahatsızlıklar: Geçici gerginlik hissi ve morluklar, göz kurumaları ya da yaşlanmaları, gözlerde geçici kaşınma
Riskler: Kanama (2 hafta önce kanamayı arttıracak ilaçların alımı durdurulmalıdır), enfeksiyon, nadiren alt kapakta çekintiler

İyileşme dönemi

İşe Dönüş: 7-10 gün
Okuma: 3. Gün
Kontakt Lens Kullanımı: 2 hafta
Morlukların Kaybolması: 2 hafta

 

Göz Çevresi Estetiği

Göz çevresi yüzümüzde ilk yaşlanma belirtilerinin ortaya çıktığı alanlardır. Özellikle otuzlu yaslarda üst kapak cilt dokusunda katlantılar ve sarkmalar, alt kapaklarda torbalanmalar ve morluklar baslar. Bunlar insanın sürekli yorgun ve uykusuz görünmesine neden olur. Gözkapaklarında oluşan bu değişim görme alanında daralmaya neden olabilir. Bu durumu kompanse etmek için kasların yoğun yukarıya hareketi ve bunun sonucunda da alında kırışıklıklar ve gün sonunda da yoğun bir bas ağrısı ortaya çıkabilir. Göz kapaklarında tekrarlayan alerjik reaksiyonlar özellikle cilt dokusunda erken yaslarda değişimlere yol açabilir. Göz kenarlarında da mimikler ile kazayağı adı verilen kırışıklıklar ortaya çıkabilir. Göz kapağı cerrahisi en sık yapılan yüz gençleştirme cerrahisidir. İyi bir cerrahi sonucunda yüzdeki yorgun, kızgın ifade ortadan kalkar, daha genç ve enerjik bir görünüm ortaya çıkar.

 

Blefaroplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Genellikle lokal anestezi ile uygulanır. Gerekirse sedasyon yapılabilir. Hasta ve doktorun ortak kararıyla veya üst alt kapak ameliyatı aynı seansta yapılacaksa genel anestezi tercih edilebilir. Operasyon, üst alt kapakların ayrı ayrı veya bir arada yapılması durumuna göre 1-3 saat aralığında sürebilir. Ameliyat, çıkarılacak cilt dokusunun kalem ile çizilip işaretlenmesi ile baslar. Gerekli kas ve yağ dokuları çıkarılır.

Göz çevresindeki ince kırışıklıklar lazer veya kimyasal soyma işlemi ile tedavi edilebilir. Göz altı morluklarında lazer veya özel dolgu maddeleri kullanılabilir.

 

Üst göz kapağında fazla deri ve torbalanma yapmış yağ dokusu çıkarılarak kapaktaki yığılma önlenir. Sadece üst kapak ameliyatı 45-60 dakika aralığında sürebilir. Alt kapak ameliyatı cilt yoluyla kirpikli kenar alt çizgisinden yapılabileceği gibi kapak iç kısmından da yapılabilir. Torbalanan yağ dokularının bir kısmı çıkarılabilir ancak tercih edilen yağ dokuları koruyarak cilt altı bağ dokusunu kuvvetlendirip yağ dokusunu normal yerine taşımaktır. Alt kapak ameliyatları 1-1.5 saat sürebilir. Cilt ince sütürler ile kapatılır. 5-7 gün içinde sütürler alınır. İlk günlerde morluk ve şişliklerin olması normaldir. Ameliyat sonrası ilk iki gün özellikle soğuk kompres önem taşır. Morluğun daha az olması için hastaların ameliyat öncesi kan sulandıcı ilaçları almaması önemlidir. Yine bazı besinler ve yeşil çay gibi içecekler de kanama riskini artırabilir. Dikişler alındıktan donra 1-2 ay yara izleri pembe renkli hafif belirgin olabilir ancak zamanla silinip normal deri rengine döner. Göz çevresindeki ince kırışıklıklar lazer veya kimyasal soyma işlemi ile tedavi edilebilir. Göz kenarlarındaki kaz ayaklarına botox yapılabilir. Göz altı morluklarında lazer veya özel dolgu maddeleri kullanılabilir. Yıllar içinde yaşlanma süreci devam edeceği için üst kapaklarda tekrar sarkmalar oluşabilir. Ancak hiçbir zaman ameliyat öncesi sekline dönmez. Üst göz kapaklarına tekrar ameliyat uygulanabilir. Alt kapaklara genellikle tekrar ameliyat gerekmez.

Bu içerik Kent Sağlık Grubu tarafından hazırlanmıştır.
Yayımlanma : 20 Mayıs 2022 - 15:10
Son Güncellenme : 18 Nisan 2022 - 11:23