Mide Kanseri - Medikal Onkoloji - Tıbbi Birimlerimiz - Acıbadem & Kent Sağlık Grubu | Güvendiğiniz Hastane
Bu içeriği ortalama 2 dakikada okuyabilirsiniz.

Mide Kanseri

Mide Kanseri Nedir?
“Gastrik kanseri“ olarak da adlandırılan mide kanseri, yıllar içinde yavaş ve sinsice gelişip, hızlıca yayılır. Mide kanseri, gerçek yüzünü göstermeden önce midenin iç çeperinde, mukozasında değişiklikler meydana getirmeye başlar. Bu değişiklikler nadiren kendilerini belli ederler ve gözden kaçırılmaları kolaydır. Mide kanseri hücreleri kan yoluyla karaciğer, akciğer ve diğer organlara yayılabilir.

 

mide kanser kent onkoloji

 

Mide Kanseri Neden Olur?
Alkol ve sigara bağımlılığı, obezite, sedanter yaşam, optimal beslenme eksikliği, tütsülenmiş, tuzlanmış, turşuya basılmış veya aşırı tuzlu yiyeceklerin ağırlıkta olduğu bir diyet, helikobakter pilori enfeksiyonu ve genetik faktörlerin mide kanseri riskini yükselttiği gözlemlenmiştir.

 

Olası Belirtiler:
• Mide bölgesinde süreğen rahatsızlık ve ağrı
• Yutkunma zorluğu
• Mide bulantısı ve kusma, engellenemeyen kilo kaybı
• Az bir yemek sonrasında dahi aşırı şişkinlik
• Dışkıda kan

 

Mide Kanseri Tedavisi için Ne Yapılabilir?
Mide kanserinin erken tanısı için rutin kontroller asla ihmal edilmemelidir. Çok yağlı, tuzlu, tütsülenmiş gıdalar tüketmemek, alkol tüketimini kontrol altına almak, düzenli egzersiz yapmak, bol su içmek, -eğer var ise- helikobakteri tedavisi ve uzman bir diyetisyen eşliğinde kişiye özel bir beslenme programı izlenilmesi risk faktörlerini azaltan adımlardır. Her kanserde olduğu gibi mide kanserinde de erken tanı, tedavi için hayati bir önem taşımaktadır.

Bu içerik Kent Sağlık Grubu tarafından hazırlanmıştır.
Yayımlanma : 20 Mayıs 2022 - 15:10
Son Güncellenme : 13 Eylül 2022 - 16:51